Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

Βίντεο της διαδικτυακής συνάντησης με τίτλο: «Δικαίωμα στην Υγεία και στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια»

Δείτε εδώ το βίντεο της διαδικτυακής συνάντησης σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς ΠΕ & ΔΕ, γονείς μαθητών/τριών με τίτλο: «Δικαίωμα στην Υγεία και στην Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια» (Δευτέρα 22/06/2020).

Στην συνάντηση μίλησαν ο κ. Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Δ/ντής του Ελληνικού Τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας, η κ. Ντορέττα Αστέρη, δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής & Ψυχολογίας, Συντονίστρια Μονάδας Ενιαίας Ενταξιακής Εκπαίδευσης, μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας και η κ. Μαρία Χατζηνικολάου, Υπεύθυνη Εκπαίδευσης στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ελληνικό Τμήμα Διεθνούς Αμνηστίας.

Τα κοινωνικά και οικονομικά δικαιώματα, όπως το δικαίωμα στην υγεία αποτελούν έναν αδιάσπαστο κρίκο στην αλυσίδα των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Η Διεθνής Αμνηστία μέσω του εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Εγώ κι Εσύ Μαζί: Εκπαίδευση στα Ανθρώπινα Δικαιώματα», επιχειρεί να ανοίξει τη συζήτηση γύρω από το κοινωνικό δικαίωμα της πρόσβασης στην υγεία μέσα στο σχολείο, στις συζητήσεις των μαθητών/ριών στο πλαίσιο της εποικοδόμησης της γνώσης.

Συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτά διαμορφώνονται στο νέο περιβάλλον της πανδημίας.

· Ποιες είναι οι επιπτώσεις στις πανδημίας στα ανθρώπινα δικαιώματα;
· Πώς επηρεάζονται συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες υπό την απειλή του κορονοϊού;
· Πόσο αλλάζει η στρατηγική και η οργάνωση του αγώνα για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη νέα εποχή;
· Ποιο είναι το περιβάλλον της επόμενης μέρας για τα ανθρώπινα δικαιώματα;
https://agogiygeiassekarantina.blogspot.com/2020/04/blog-post_31.html