Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Βίντεο της διαδικτυακής συνάντησης με τίτλο: «Επιστροφή στα Σχολεία: Μεταβάσεις και Ψυχική Ανθεκτικότητα»

Δείτε εδώ το βίντεο της διαδικτυακής συνάντησης σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς ΠΕ & ΔΕ, γονείς μαθητών/τριών με τίτλο: «Επιστροφή στα Σχολεία: Μεταβάσεις και Ψυχική Ανθεκτικότητα».

Προσκεκλημένη ομιλήτρια ήταν η κ. Αμαλία Ατσαλάκη, Κλινική ψυχολόγος, Δρ Ψυχοπαθολογίας Παν/μιου Paris Vii - Μονάδα Εφήβων Αθήνας ΟΚΑΝΑ - επιστημονική συνεργάτιδα Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου.

Στόχος της συνάντησης αυτής ήταν η σύνδεση των μελών της σχολικής κοινότητας και η διευκόλυνση της ομαλής μετάβασης στις τάξεις και στη νέα πραγματικότητα, που διαρκώς αλλάζει.  Η επιστροφή στα σχολεία μετά την περίοδο της καραντίνας ενέχει μια παραδοξότητα: μαθητές/μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και γονείς καλούνται να ξαναβρούν το "οικείο", μέσα σε ένα νέο ωστόσο πλαίσιο. Το να βρουν τη θέση τους τα μέλη της σχολικής κοινότητας μέσα στις νέες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία απαιτεί από όλους επινοητικότητα, ευελιξία και σύνδεση με τα ψυχικά αποθέματα, κύρια γνωρίσματα της έννοιας της ανθεκτικότητας.