Τετάρτη 27 Μαΐου 2020

Βίντεο της διαδικτυακής συνάντησης με τίτλο: «Παιδιά, νέοι και ευαλωτότητα στην πανδημία»

Άλλη μια Δευτέρα με αγαπητές/αγαπητούς συναδέλφισσες και συναδέλφους εκπαιδευτικούς ΠΕ & ΔΕ, γονείς μαθητών/τριών και προσκεκλημένη ομιλήτρια σήμερα την κ. Αμαλία Ατσαλάκη, Κλινική ψυχολόγο, Δρ Ψυχοπαθολογίας Παν/μιου Paris Vii - Μονάδα Εφήβων Αθήνας ΟΚΑΝΑ - επιστημονική συνεργάτιδα Τμήματος Ψυχολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, σε μια συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης με τίτλο: «Παιδιά, νέοι και ευαλωτότητα στην πανδημία».

Συζητήθηκαν οι σκέψεις, οι αγωνίες και οι προβληματισμοί μας για το πώς μπορεί να έχει επηρεάσει η πανδημία τη ζωή των οικογενειών όπου υπάρχουν ευάλωτα παιδιά και τι μπορούν να κάνουν οι γονείς ώστε να βρουν οι ίδιοι το ψυχικό σθένος να υποστηρίξουν τα παιδιά τους. Συζητήθηκαν, επίσης, οι δυσχέρειες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι και συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί που υποστήριξαν κατά την περίοδο της καραντίνας και συνεχίζουν να υποστηρίζουν παιδιά με συναισθηματικές δυσκολίες και ψυχολογικά/ψυχιατρικά προβλήματα και παιδιά με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, καθώς και οι φροντιστές και οι εκπαιδευτικοί που εργάζονται με παιδιά σε τάξεις υποδοχής.

Στην συνάντηση πολύτιμη ήταν η συνδρομή της κ. Σπυριδούλας Κουρτέση, διερμηνέα της νοηματικής, που ακούραστη και με εξαιρετική διάθεση μετέφερε τα λεγόμενα μας σε συναδέλφους κωφούς. Την ευχαριστούμε θερμά, όπως θερμά ευχαριστούμε και την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδας που μας έδωσε αυτήν τη δυνατότητα.