Δευτέρα 27 Απριλίου 2020

Βίντεο της Διαδικτυακής συνάντησης : «Εμείς και ο ύπνος μας στην καραντίνα: μια 'σχέση' που χρειάζεται φροντίδα"

Ο ύπνος είναι ζωή. Αυτό δεν είναι κλισέ. Αν κάποιος στερηθεί τον ύπνο, δεν θα επιβιώσει...

Με μεγάλο και αμείωτο το ενδιαφέρον ως την τελευταία στιγμή απολαύσαμε τα όσα μας είπε στη χθεσινή διαδικτυακή μας συνάντηση σύνδεσης και ενδυνάμωσης για εκπαιδευτικούς και γονείς, με θέμα: "Εμείς και ο ύπνος μας στην καραντίνα: μια 'σχέση' που χρειάζεται φροντίδα", ο κ. Αναστάσιος Μπονάκης, Νευροφυσιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής του ΕΚΠΑ, διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απάντησε με σαφήνεια σε όλες τις ερωτήσεις που του τέθηκαν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με επιστημονικό και κατανοητό ταυτόχρονα τρόπο.
Μοιραζόμαστε μαζί σας τη χαρά της τόσο σπουδαίας αυτής συνάντησης...



Σας ενημερώνουμε για την διεξαγωγή επιστημονικής έρευνας: Η επίδραση της πανδημίας COVID-19 στην ποιότητα του ύπνου που διεξάγεται από την Α' Ψυχιατρική Κλινική του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ως στόχο την εξαγωγή συμπερασμάτων για την επίπτωση της πανδημίας στην ποιότητα του ύπνου. Για την έρευνα μας ενημέρωσε ο κ. Μπονάκης και μας έδωσε το σχετικό link του ερωτηματολογίου, το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε, εάν επιθυμείτε να συμβάλλετε κι εσείς σε αυτήν.

 https://docs.google.com/forms/d/1DWikoaIRrL5hbKnnovh6eZG3TK4UlodG060Ge3K7v-I/edit

Επίσης σας υπενθυμίζουμε την τηλεφωνική γραμμή 2105832464 του Αττικού Νοσοκομείου που  απευθύνεται σε άτομα με επιληψία και διαταραχές ύπνου που θέλουν να ενημερωθούν σε σχέση με την καραντίνα ή τον COVID19. Λειτουργεί κάθε Τετάρτη μεταξύ 12:00-15:00.

Συμπληρωματικά σας αποστέλλουμε το link από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Υγείας όπου μπορείτε να βρείτε και να κατεβάσετε υλικό για τον Υγιή Ύπνο